o v e r K i t t y | f o t o 's | e x p o s i t i e s | c o n t a c t | T e r u g
© Copyright 2004 K. Meijering | May 10, 2018 12:50

 

.....Hieronde 2 recensies over het werk van Kitty.......van wat jaartjes terug maar zeker de moeite waard om eens te lezen.....* recensie expositie Kitty Meijering bij Galerie de Eilandspolder in Graft de Rijp....lees verder
bron: Onno Hoedeman / Noordhollands Dagblad 29 maart 2004

* recensie expositie Kitty Meijering bij Galerie Sophie Jong in Alkmaar....lees verder
bron: Onno Hoedeman / Noordhollands Dagblad 26 juli 2004

.............................................

recensie De Eilandspolder

....Binnenshuis maakte Kitty Meijering haar opwachting met abstracte doeken waarvoor naast acrylverf ook gedrukte en geschreven teksten als collages werden ingezet. Een Tibetaanse gebedsvlag werd op doek geplakt tussen abstracte componenten. De lettertekens die Meijering gebruikt, dienen voornamelijk als een decoratieve toevoeging. De kunstenares gebruikte transparante verf om de teksten in haar compositie harmonisch op te nemen en tegelijk zichtbaar te houden. Haar schilderijen lijken kilo's verf nodig te hebben gehad om reliëfstructuur te krijgen. Textiel, verbandgaas en zand bleken echter uitstekende hulpmiddelen om die suggestie eenvoudiger te bewerkstelligen. Bovendien werden behalve paletmessen zelfs tekendriehoeken ingezet om bijna boetserend te kunnen schilderen.

recensie Galerie Sophie Jong

....Kitty Meijering zette met schrale penseelstreken schaars geklede dames op doek. Haar penseelbeleid bewijst een professionele aanpak van anatomische vormen. De kwasten aarzelden geen moment om vrouwelijk schoon perfect te registreren en harmonisch in het vlak te zetten. Meijering graaft emotioneel niet al te diep: "Mijn figuranten worden voornamelijk ingezet om mijmeringen van de vrouw globaliserend uit te drukken. Bovendien maak ik gebruik van de camera om verrasende poses uit de dans- en balletwereld penseelklaar te maken". Haar artistieke schwung doet plezierig aan. De kunstenares bijt zich echter vast in artistieke thema's waar 'balletvirtuoos' Edgar Degas zich al blind op kon staren. De fraaie vrouwelijke lijven uit het brein van Meijering hebben overigens niets om het lijf wat naar erotiek zou kunnen ruiken.

.............................................


...............................

 

Portretten in opdracht:

Mailt of belt u mij voor een gerichte offerte
voor uw portret in opdracht

Prijzen afhankelijk van het formaat

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


_______________________________________________________________


U kunt zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief_______________________________________________________________


oEnige tijd geleden werd ik door iemand geattendeerd dat er van mijn werk een filmpje op Youtube was geplaatst. Toch leuk dat iemand hier helemaal de moeite voor heeft genomen!
Hieronder kunt u het filmpje bekijken.