R e t u r n
© Copyright 2004 K. Meijering | May 15, 2019 10:25

Kitty Meijering

Kitty Meijering, geboren in Alkmaar/1974, studeerde aan de Hogeschool van Amsterdam. Aan de Hogeschool van Amsterdam volgde ze een opleiding beeldende vorming, die ze in 1998 heeft voltooid. Voor haar laatste studie project schilderde zij voornamelijk naakt modellen.

Op dit moment is dans en specifiek ballet het belangrijkste thema waar Kitty zich mee bezig houdt.
De prachtige nieuwe serie toont schilderijen van dansers in volle beweging en emotie. De in warme kleuren gehulde dansers lijken rechtstreeks van het schilderij af te dansen! U kunt bijna letterlijk de muziek horen wanneer u naar de dansers kijkt.

Een ander deel van haar werk toont een meer abstracte stijl van schilderen. De schilderijen zijn abstract en afgewisseld met herkenbare elementen tegen een achtergrond die vaak doet denken aan oude straatjes en verweerde muren. huizen.


Door te reizen doet Kitty veel ideeën op voor haar schilderijen. Haar talent voor het creëren van een mysterieuze sfeer in haar werk Kitty dank zij aan een groot gevoel voor kleur, vorm en gebruik van verschillende soorten materialen.

Overzicht van exposities

Sinds 2000 exposeert Kitty op verschillende locaties in Nederland;
Galerie Harrekidee, het kerkje in Markenbinnen, Edelsmid Limpers Design, kunstmarkt Bergen NH, Artiade Grote Kerk Alkmaar, Galerie Marten Randa te Winschoten, MASEE Home Decorating, Pronk Keukens, Galerie de Salon in Amsterdam, Galerie Sophie Jong in Alkmaar, Galerie Le Pignon Groot Schermer, Galerie Mosa-Art Cuijk, Kunstevent Den Haag en Ahoy Rotterdam, Atelier Oude Brink in Meppen, Decorade Heemskerk, Galerie Kunst + Co in Amstelveen, Galerie de Eilandspolder in Graft de Rijp, Walls Galerie in Amsterdam, Galerie La Lanka Tijnje (fr) en particulieren en Amsterdam en tegenwoordig bij Galerie Art-Fusion in de Villa Arena / Amsterdam ..
Dit jaar staan er meerdere nieuwe exposities op het programma waar Kitty haar werk zal exposeren. U vindt meer informatie op de 'expositie link' op deze website .......